Valódi 3D TV

SAJÁT ÖTLET / MY IDEA
Mai nap megnéztük a Jégkorszak 4-dik részét, ami eredetileg 3D-ben jelent meg a moziban, de nekünk otthon sajnos csak sima LCD LED tévénk van. Ami eszembe jutott, hogy a mai 3D TV-k mind csalások, mert az agyunkat és a szemünket verik át, nem valós 3D-k. 
Vajon létre lehetne hozni valódi 3D eljárást?
Szerintem igen!
Bár otthon én soha se fogom tudni megvalósítani, mert nincsenek olyan technológiai lehetőségeim, mint mondjuk a Samsungnak, de azért megosztom veletek az ötletemet. Kommentben nyugodtan cáfoljatok vagy erősítsetek meg!

Az alábbi ábra azt mutatja, hogyan épül fel egy LCD képalkotási eljárása: 



A fenti kép szinte egy sík lap, vagyis 2D, de mi lenne, ha ezt a lapot egymás alá raknánk egymás után, sok-sok réteges pixel szendvicset kapva, és minden pixel darabot külön toronyként tudnánk működtetni, kiemelkedve vagy besüllyesztve a többihez képest. 
Talán mindenki ismeri azt a játékot, amikor egy tűmátrixba nyomjuk bele a kezünket és a túloldalon megjelenik a lenyomat. Valahogy így képzelem én is el a jövő 3D tévéjét, azzal a különbséggel, hogy a tűk azok apró LED tornyok lennének LED rétegekkel, mondjuk 10-20 vagy 30 szinttel  attól függően, hogy milyen vastag egy LED emelet és milyen magasra kell kiemelkednie a síkból.


A rétegeknek az lenne a funkciója, hogy ha kiemelkednek a síkból, akkor oldalról nézve is színes képet adjanak, egy igazi színes 3D alakzatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése