Játék és gyermekkezelési instruktor

SAJÁT ÖTLET / MY IDEA
Egy kissé elkalandoztam, de nem felejtettem el ötletelni! Azaz a mostani ötlet a feleségemmel való beszélgetésből származik! 

Játék és gyermekkezelési instruktor


A feleségemmel való beszélgetés során megállapítottuk, hogy a fenti szakma hiányzik, a Magyarországon fellelhető foglalkozások közül, pedig a létjogosultsága meg lenne. Kisgyermekes szülőként sokszor felmerül kérdésként, hogy mit játszunk a gyerekkel otthon, ami nem csak a játék öröme, hanem fejlődés szempontjából is hasznos a gyerek számára. Komoly internetes keresés és aknamunka szükségeltetik az információ kigyűjtésére, ami a legtöbb esetben csak száraz szakmai anyag. 
A másik állandó gond a gyermek helyes nevelése, amiről sok könyv szól, de nem a kisgyerekekre (1-3 éves) vannak kihegyezve, és nem utolsó sorban, egy könyvből nem lehet gyakorlati fogásokat megtanulni. A fenti problémákra megfelelő lenne egy bébiszitterhez hasonló foglalkozás, ami nem a gyerekre vigyázásból állna, hanem tevékenyen a szülő közreműködésével, gyakorlati feladatokon keresztül mutatná meg azokat a fogásokat, amelyekkel fejleszthetők az apróságok készségei, illetve nevelési tanácsokkal látná el a kezdő vagy problémával küzdő szülőket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése