3D malomjáték

A következő ötlet nem a sajátom, de nagyon megtetszett! Sajnos a boltban való megvásárolása nem lehetséges, ezért az ötletgazda biztos szívesen fogadná gyártók jelentkezését!

A feltaláló: dr. Lukács Manuéla


A 3D MALOM egy új típusú térbeli látást fejlesztő játék.

A játék újdonsága, hogy nemcsak vízszintesen lehet haladni a pályán, hanem lehetőség nyílik a pályák közötti vándorlásra is, nehezítve így a játékosok helyzetét.

A megoldandó promléma, hogy a térben hat összekapcsolt pályán megszakítás nélkül vándorolhassanak a játékfigurák úgy, hogy a küzdelemben a játékosok, ki tudják rakni egymás mellé „malmot” vagyis a három egyforma játékfigurát, hogy lehetőség nyíljon ezzel az ellenfél egy játékfigurájának levételére.




A malomjáték pályáját egy csőváz képezi, amelyen elhelyezhetők a játékfigurák. A figurák lehetnek plüss játékok, labdák, kendőcskék, de a játékpálya készülhet a csomópontokba épített világító testekkel is, kapcsolókkal működtetve vagy számítógéppel esetleg telefonnal távvezérelve.

A malompálya többféle méretben is készül, az asztalitól a mászóka méretűig.

Készülhet műanyag csövekből, fából, bambuszból, vagy fém csövekből.

Alkalmazási terület: Otthon, óvodában, iskolában, játszóházban, játszótéren, bevásárlóközpont gyermekmegőrzőben, üdülőhelyen, strandon, szabadidő központban.

Előnyök: Kreatív logikai játék.

A 3D malomjátékhoz készülnek egyedi tervezésű játékbábuk.
A bábuk elkészíthetők házilagosan is a játékhoz mellékelt szabásminta szerint is megfelelő vastagságú és keménységű anyagból pl. filcből.
A szabásminták segítségével, illetve átszabásával az egyszerű bábu készítési technológiát alkalmazva bárki szabadon készíthet újabb figurákat is.


A 3D Malomjátéka 2009-ben az AL-BASSEL Fourteenth Fair for Invention and Innovation, Damascus „Al-Bassel Gold Medal” díjat nyert el, valamint a GÉNIUSZ-EURÓPA 2009 Nemzetközi Találmányi Vásáron „GENIUS aranyérem” díjat kapott.

A 3D Malom elektronikusan vezérelt változata 2009 nyarán SZAFT Szentendrei Art Fesztivál keretében került bemutatásra, illetve meghívást kapott a Madridba megrendezésre kerülő Campus Party Europe rendezvényre is.

A XI. Kortárs Művészeti Fesztivál alkalmából meghirdetett Köztéri Óriás társasjáték pályázat keretében a 3D Malomjáték 1,3 méteres változata Székesfehérváron bemutatásra került.

2011-ben az V. Gyermek-Játék kiállításon bemutatásra került a Magyar Alkotóművészek Házában, továbbá az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói ötletpályázatán I. helyezést ért el a 3D malom játék.

© A dokumentációban foglaltak szellemi tulajdonjogával dr. Lukács Manuéla rendelkezik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése