Kamion hotel fedél nélkülieknek

SAJÁT ÖTLET / MY IDEA
Így tél közepén sokszor lehet hallani a hírekben, hogy megfagytak emberek a nagy hidegben. A legjobban veszélyeztetettek ebből a szempontból a hajléktalanok. Nekik csak a csillagos ég vagy egy aluljáró a " meleg otthonuk". Karitatív szervezetek hiába járják az éjszakákat, és meleg enni-innivalóval látják el a kint élőket, nekik ilyenkor a legjobb hely, talán egy melegedő vagy hajléktalanszálló lenne. A hajléktalanok egy része viszont nem menne, vagy egyéb okokból nem tudna ilyen helyre menni. Akkor mi lehet a megoldás? 


A találmányom már több évvel ezelőtt szirmot bontott bennem, amikor a japán kapszula hotelekről olvastam. Igaz japánban ezeket a hoteleket stabilan felépítik valahova és úgy szolgálják a kényelmet, ha jól emlékszem talán a reptereken vagy azok közelében, addig az én ötletem szerint ezeket a kapszulákat egy kamionra helyezném. Méretük miatt nem foglalnak sok helyet, ezért sokat fel lehetne rakni egy vontatóra. Higiéniás szempontból nézve bárki használhatja, mert olyan műanyag bevonattal és kapcsolókkal látnám el a belsejét, amit egy beépített fertőtlenítő rendszer, pillanatok alatt le tudna mosni használat után. A kapszulák pont akkora méretűek lennének, hogy egy ember kényelmesen el tudjon nyújtózni benne és minimális mozgási tere is legyen. Világítása és hőmérséklete belülről szabályozható lenne, valamint tartozna hozzá egy értéktároló láda. Tervem szerint ezekkel a kapszulákkal felszerelt kamion körbejárhatná a várost és felvehetne minden hajléktalant, aki melegedni szeretne. Nem kéne tüdőszűrő vagy bármilyen más papír a használatához, mert az esetlegesen beteg személy nem fertőzhetne meg senkit se, mivel a kapszula egyszemélyes és használat után  azonnal fertőtlenítené önmagát.


Nem tudom, hogy mennyi pénzből lehetne egy ilyen kamiont létrehozni, de reklám hordozóként akár reklámcégeknek, akár kamionokat gyártó cégeknek remek lehetőség lenne hirdető felületként. Télen működhetne a hajléktalanok melegedése céljából, nyáron pedig plusz bevételként fesztiválokra lehetne kibérelni vagy kempingekben felállítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése