Gömb alakú OLED tévé, csak fanatikusoknak!

SAJÁT ÖTLET / MY IDEA
Néha, a legújabb ötleteket látva beindul a fantáziám, hogy mit lehetne még ezekből, az amúgy ropogósan friss szerkentyűkből kihozni. Nemrégiben olvastam a neten, hogy a CES 2013-as kiállításon bemutatott, az LG és a Samsung is ívelt OLED tévét. Ekkor eszembe jutott a kedvenc FPS játékom a COD MW2, hogy milyen jó lenne egy hasonló kijelző előtt játszani vele. 

 Ívelt LG OLED tévé a CES 2013 kiállításon.

Ezt ideáig, akár minden COD mániás leírhatta volna! Mi ebben az egyedi? Kérdezhetné bárki! Hát az, hogy én nem egy 55 colos OLED panelt képzeltem magam elé, sőt nem is egy 100 colost. Az én képzeletemben egy 3-4 méteres sugárral rendelkező kupola jelent meg, aminek a belsejében helyezkedne el a játékos. Na ezt nevezném én 4D-s játéknak. Mivel itt nem csak a képernyő előtt kell gubbasztani és nyomkodni a gombokat, ezért a vezérlést is át kellene alakítani. A mozgáshoz például lábbal vezérelhető érzékelőket építenék, hogy ne kelljen a valóságban futni, de a kezünket se kelljen használni erre a funkcióra. Igaz a kezet amúgy se tudnánk, mert abban egy játékfegyverhez hasonló tárgy lenne, a célzáshoz, a lövéshez, és a gránátdobáshoz kapcsolódó összes funkcióval. Még távcsövet is ráhelyeznék, amiben valójában egy apró de igen jó felbontású LCD panel foglalna helyet és szimulálná, a távcsövek által közelebb hozott képet. A játékos testtartáshelyzetének érzékeléshez, elhelyeznék a kupolán belülre pár szenzort, amelyek a virtuális téren belül elhelyeznék a játékost.
Pár ismerőssel beszélgettem a témáról, és volt olyan, akinek nem tetszettek az FPS játékos ötleteim. Ez a helyzet egy újabb kombinációt ötlött ki bennem, méghozzá azt, hogy lehetne ezt a kupolát másfajta dolgokra is használni, például repülőszimulátorként. Sőt, hogy ne csak kreált világot vigyünk fel a monitor képére, lehetne akár egy 360° rögzített videót is vetíteni benne. 

Mondjuk egy ilyen kamerával rögzített bármilyen látványos eseményt.

Aminek a képe valahogyan így néz ki egy téglalap alakú kijelzőn.
Ezekből a 360 fokban rögzítő kamerákból lassan több is megjelenik a piacon,
mint ahogyan ez a típus is.

Itt a legvégén még egy aprócska szösszenetet írnék. Ha még tetézni akarnánk a fentebb leírt technikai ötletet, akkor a kijelzőt 3D-s OLED kijelzővel látnám el, ami még jobban ütne a vizuális élmény fokozásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése