Expressz ruhaszárító

SAJÁT ÖTLET / MY IDEA
Tegnap kimostuk a gyerekek takaróit, mert már nagyon piszkosak voltak, és egy kisebb baleset miatt is rájuk fért az azonnali mosás! Mikor nekiálltunk már a délutánban jártunk és esély sem volt arra, hogy természetes úton megszáradjanak a kötélen vagy a radiátoron estére, így kicsit trükközni kellett. A hajszárítót bevetve sikerült aztán időben megszárítani az "isteni" takarókat!

A fenti eset arra sarkallott, hogy kitaláljak egy kevésbé macerás, de annál célravezetőbb megoldást hasonló esetekre. Még régebben láttam egy olyan szerkezetet, amely egy emberi bábú szerűség, és amire rá lehet húzni egy inget. Bekapcsolás után magas nyomású levegővel felfújja az ember alakú bábút, amelyen a kiáramló levegő megszárítja az inget. Ezen az ötleten elindulva és kombinálva a hajszárítós akciómmal, megalkottam az alábbi szerkezet elméleti ötletét. 


1. - verzió: A fenti képen látható módon, a legalsó szintre ventilátorokat helyezek el, ami fölött fűtőszálak futnak és aminek a tetején, egy hálós légáteresztő anyag alkotja az alsó záró lapot. Az alsó és felső zárólap között található a szárító tér, ami közé kell beszorítani a szárítandó anyagot. Bekapcsolás után a ventilátorok forró levegőt áramoltatva pillanatok alatt megszárítják a szárító térben lévő ruhát.

2. - verzió: A fűtőszálakat és a ventilátort kicserélem, egyetlenegy nagyobb teljesítményű fűtőszálra és ventilátorra, amelyet középen elhelyezve és megfelelő terelőkkel ellátva, arányosan elosztaná a benyomott forró levegő mennyiségét.

3. - verzió: Hasonló a 2. verzióhoz annyi különbséggel, hogy a fűtőszálat és a ventilátort kiváltanám, egy minden otthonban megtalálható szimpla hajszárítóval, amelyet a szerkezet alá elhelyezett csonkba belecsúsztatva lehetne használni, majd eltávolítani, ha újra rendeltetésszerűen akarjuk a hajszárítót működtetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése