Életmentő csodahab

Az amerikai hadseregnél napjainkban, eléggé sok titkos project folyik, amelyek közül most egy különleges hab került nyilvánosságra. A DARPA nevű szervezet fogja össze a legtöbb amerikai hadiipari fejlesztéseket, amelyek között szerepel egy életmentő csodahab, amit az amerikai katonák harctéren elszenvedett.belső vérzéses sérüléseinek túlélése érdekében fejlesztettek ki.  
Ez a különleges polimerhab alkalmas arra, hogy a két komponensét egy ember hasüregébe vagy a mellkasába fecskendezve, megállítsa a belső vérzéseket legalább egy órára, ameddig a sérülést elszenvedő megfelelő orvosi segítséghez jut. Az orvosok tapasztalatai alapján, a polimerhab nem okoz semmilyen gondot az operáció megkezdésekor, alig egy perc alatt eltávolítható. Állatokon végzett tesztekkel kimutatták, hogy a belső vérzéses sérülések esetén, a mindössze 8 százalékos túlélési arányt, 72 százalékra emelte fel a speciális hab.



Amerikában jelenleg már a hatósági engedélyeztetése is folyamatban van, közölte a speciális hab kidolgozásában közreműködő Arsenal Medical cég.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése