WIFI mindenek felett

FÉL SAJÁT ÖTLET / HALF IDEA
Manapság szinte minden háztartás rendelkezik WIFI routerral, ahol internet is van, mivel az okosmobilok és a laptopok korában elengedhetetlen a vezeték nélküli kapcsolat. Ezen a koncepción elindulva mi lenne, ha minden eszköz adatkommunikációját a WIFI-n keresztül intéznénk? Eltüntethetnénk otthonunkból a vezetékek nagy részét!



Az ötletem egy már létező technológia továbbgondolása! Wifi-t használó notebook, nyomtató, mobil létezik és elterjedt. De miért nincs elterjedve billentyűzet és egér? Illetve ami hiányzik, a webkamera, telefon, rádió és tv. A tv-re már vannak lehetőségek WIFI kapcsolatra, de ezeken csak netezni lehet (pl. Smart TV). Az én lakásomba egy darab kábel jönne be, ami rá lenne kötve a WIFI router-ra. A vezeték nélküli technológia szolgálná ki a kábeltévé adásának közvetítését a televízió felé, az otthoni telefon hangátvitelét, a hifi rádió adásának jeltovábbítását és háttértárolóról való zenekiszolgálását (a háttértár elérése minden eszközön /pl. televízión/  keresztül is lehetséges lenne). Amint az látszik a képről is, a legtöbb USB kapcsolatot átváltanám WIFI kapcsolatra, így elűzvén a kábelek nagy részét.

A TV-WIFI kapcsolatot egy kicsit részletezném. A TV csak a konnektorba lenne bedugva, és a kábelcsatornát illetve Smart TV esetén a netet (ez utóbbi már létező technológia), WIFI kapcsolaton keresztül érné el. Ezzel megszüntethető lenne az egész lakáson átvezetett kábelrengeteg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése