Epiphany onE Puck - a mobiltöltő csészealátét


A Kickstarter oldalon nagyon sok érdekes, és hasznos találmányra lehet lelni, ha keresgél az ember. Az egyik ilyen ötlet, amit a minap találtam, nem más, mint a hőmérséklet különbségből előállított elektromos energia, mobiltöltéshez.

A találmány kinézetre egy USB-s csésze alátétnek néz ki. Az alátétben viszont el van rejtve egy elektronika, amely a környezet és a ráhelyezett csésze közti hőmérséklet különbséget felhasználva, elektromos energiát állít elő. Nem véletlenül írtam a hőmérséklet különbséget, ugyanis a alátét piros felére forrót, míg a kék felére hideget kell raknunk, hogy a kis szerkezet működésbe lendüljön és elektromos áramot generáljon nekünk.


A tesztvideó megtekintése után is maradt némi kétség bennem a találmánnyal kapcsolatosan. Mégpedig, hogy mennyi ideig képes tölteni a telefont a szerkezet, milyen hőmérséklet különbségek szükségesek a működésükhöz  illetve mégis mekkora energiát képes előállítani a szerkezet. Ez utóbbi azért lenne fontos, mert már találkoztam olyan szivargyújtós mobiltöltővel, ami csatlakoztatás után csipogott, hogy megkezdte a töltést, de 1 óra alatt nem töltött 1 százalékot se.


Aki áldozna a támogatásra, vagy további infót akar az eszközzel kapcsolatban, az a http://www.kickstarter.com/projects/epiphanylabs/epiphany-one-puck oldalra látogasson el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése